четвер, 28 червня 2012 06:30

У Пентагоні відбулися урочистості на честь геїв і лесбіянок

У Пентагоні відбулися урочистості на честь геїв і лесбіянок
Фото: AFP

У міністерстві оборони США 26 червня вперше пройшов захід, присвячений військовослужбовцям нетрадиційної сексуальної орієнтації. Про це повідомляє Reuters. Мова йде про так званий гей-прайд, який покликаний підтримати геїв і лесбіянок, а також звернути увагу на необхідність захисту їх прав.

В залі, в якому відбувався захід, зібралися близько 400 осіб. Присутнім були показані заздалегідь записані відеозвернення президента Барака Обами і міністра оборони Леона Панетти. Панетта похвалив геїв і лесбіянок за професіоналізм і хоробрість, які вони, за його словами, проявляли і до того, як їм в армії дозволили не приховувати своєї орієнтації. Як йдеться у публікації Los Angeles Times, відбулася також дискусія на тему "Цінність відкритої служби та розмаїття".

На заході виступили кілька військовослужбовців і цивільних фахівців, які належать до сексуальних меншин. Про це повідомляє The Washington Post. Церемонія по внутрішньому армійському телебаченню транслювалася на бази, розташовані за кордоном.

Як відзначається в публікації Reuters, подібні церемонії в інших відомствах проводяться вже давно (наприклад, в ЦРУ - протягом останніх 12 років).

Заборона на службу в американських збройних силах представників сексуальних меншин діяла до 20 вересня 2011 року. Після його скасування військовослужбовці можуть не приховувати своєї орієнтації. До цього діяла політика "не питай - не говори", відповідно до якої військовослужбовці не повинні були розповідати про свою нетрадиційну орієнтацію. При цьому запитувати про неї без обгрунтованих підозр заборонялося.

Згідно з існуючими оцінками, на дійсній службі в американських збройних силах зараз знаходяться приблизно 66 тисяч геїв і лесбіянок.

Зараз ви читаєте новину «У Пентагоні відбулися урочистості на честь геїв і лесбіянок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути