Ексклюзиви
пʼятниця, 03 грудня 2010 19:56

В одеській висотці згоріло троє людей (ФОТО)

Учора, 2 грудня, в Одесі сталася велика пожежа у висотному житловому будинку - на Люстдорфській дорозі, 162.

За інформацією центру зв'язків з громадськістю регіонального управління МНС, пожежа виникла у чотирикімнатній квартирі на 14 поверсі шістнадцятиповерхового житлового будинку об 11:30. До моменту прибуття перших пожежних розрахунків квартира була повністю охоплена вогнем. Його швидкому розповсюдженню, як відзначили рятувальники, сприяла "захаращеність" житла, а поривчастий вітер "допоміг" вогню перекинутися з палаючого балкону на 15 поверх.

Через вогонь, високу температуру і дим, що заповнив під'їзд, жителі трьох верхніх поверхів не могли самостійно залишити свої квартири. Відразу після часткової локалізації пожежі рятувальники, прикривши покривалами літню жінку і п'ятнадцятирічну дівчинку, вивели їх на вулицю. Усього було врятовано та евакуйовано 18 людей.

Людей, що перебували в квартирі, в якій, власне, і виникла пожежа, врятувати не вдалося. Пізніше з'ясувалося, що загиблих троє: 84-річна господиня квартири, її 82-річна сестра та 51-річний син. Причину загоряння встановлюють експерти. Вогнем пошкоджено дві квартири на 14 поверсі і одна - на 15 поверсі.

У ході ліквідації пожежі співробітники МНС задіяли 11 одиниць основної та спеціальної техніки, працювали 2 ланки газодимозахисної служби. Гасіння було організовано з зовнішнього боку будинку по автодрабині і з внутрішньої - по сходових маршах. За словами рятувальників, впоратися з цією подією вони могли б набагато швидше і меншими витратами сил і часу, якби була у них техніка, що дозволяє гасити пожежі вище 9 поверху (це максимум, на який розраховані пожежні автодрабини). Однак, нарікають працівники МНС, в Одеському гарнізоні такої техніки немає.

Нагадаємо, сьогодні МНС також повідомило, що в ніч з 2 на 3 грудня в Харкові згорів магазин спорттоварів Спортмастер. У результаті пожежі постраждала жінка, 30 осіб евакуювали.

Вiкна-Одеса

Фото: Сегодня

Зараз ви читаєте новину «В одеській висотці згоріло троє людей (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути