Ексклюзиви
пʼятниця, 08 квітня 2011 17:43

В Одесі атмосферу свята Перемоги доповнили плакатами з окупантами

До Дня визволення Одеси від фашистів у місті розмістили соціальну рекламу з фотографіями румунських загарбників.

День визволення міста, яке святуватиметься 10 квітня, і чергову річницю Перемоги одеська влада пообіцяла відзначати з особливим розмахом. На вулицях міста вивісять червоні прапори, під якими йшли в бій солдати радянської армії.

Крім того, мер міста Олексій Костусєв неодноразово заявляв, що місто прикрасять святкові плакати з визвольною тематикою.

"Одеса - це особливе місто, це місто-герой, місто з чудовими традиціями. І ми не маємо права про них забувати. Я повністю підтримую те рішення, яке прийняли депутати на останній сесії щодо неприпустимості героїзації осіб, які співробітничали з нацистами. У нас гарна соціальна реклама, світиться Оперний театр, горять вогником вулиці, написано "Люблю своє місто". Це дійсно так. Це місто ми любимо. Ви скоро побачите, що в соціальній рекламі з'являться й інші мотиви, що Одеса - місто-герой!", - стверджував він.

За кілька днів до 10 квітня соціальні плакати таки з'явилися, але замість солдатів радянської армії-визволительки на фото зображені румунські окупанти.

Це фото було зроблено в 1941-го року. На ньому зображені румуни, які відпочивають на Приморському бульварі після успішної операції із захоплення чорноморського порту. Зображення неодноразово публікувалось в Інтернеті, а також друкувалось в книгах, присвячених окупації Одеси.

У міському управлінні реклами ситуацію не коментують.

Нагадаємо, що копії прапора СРСР в обов'язковому порядку повинні вивішуватися на будівлях державних установ Одеси під час святкових заходів, присвячених перемозі у Великій Вітчизняній війні.

Схожа ситуація трапилась і в Росії минулого року. Тоді книжкове видавництво мусило вибачитися перед ветеранами, для яких воно виготовило календарі до Дня Перемоги із зображеннями німецьких солдатів.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі атмосферу свята Перемоги доповнили плакатами з окупантами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути