середа, 06 квітня 2011 11:37

У Львові не хочуть червоних прапорів і вимагають знищити "радянські міфи"

У Львові не хочуть червоних прапорів і вимагають знищити "радянські міфи"

Львівська облрада прийняла заяву "Радянські міфи потрібно знищувати" про недопущення вивішування червоних радянських прапорів на всіх адміністративних будівлях 9 травня.

Відповідне рішення було прийнято 5 квітня під час сесії Львівської облради. "За" проголосував 71 депутат.

Заяву депутати планують скерувати до Житомирської обласної, Одеської і Севастопольської міських рад (які вирішили вивішувати радянський прапор) та кожному народному депутатові України.

Депутати від "Партії регіонів" не брали участі у голосуванні.

"Заява написана неконструктивно, - коментує голова фракції Ігор Грещук. - Ми також не підтримуємо вивішування червоних прапорів на день перемоги. Проте такими заявами депутати провокують перетворити обласну раду на орган, який дає оцінку всім і всьому. Ми надішлемо листа в Житомир, Одесу і Севастополь. Вони висловлять свою думку. Львів теж напише відповідь. Для чого перетворювати роботу органів влади у переписку? Тим більше, акцент у заяві зроблено зовсім не на прапорах. Зачіпляється пам'ять тих людей, які воювали. А перед ними потрібно схилити голови і сказати "Дякую" за те, що зараз існує незалежна Україна".

Подаємо повний текст заяви:

Замість того, щоб вшанувати пам'ять десятків мільйонів українців полеглих в часи Другої світової війни, центральна влада і органи місцевого самоврядування деяких регіонів цьогоріч знову планують організувати вакханалію 9 травня, в день так званої перемоги у міфічній ВВВ ("Великій Вітчизняній Війні"). Зокрема, Одеська міська рада та Житомирська облрада прийняли рішення вивісити в цей день червоні радянські прапори перемоги.

Чиєї перемоги?.. Документально засвідчено, що українці зазнали найбільших втрат в роки війни. Також, вже давно ні для кого не секрет, що вояки червоної армії йшли у бій ні за Сталіна, ні за Радянський Союз, а через безжалісний вогонь у спини від загонів НКВД. Опинившись між двома ворожими імперіями українці допомогли перемогти гітлерівські війська, проте власний рух за незалежність був жорстоко придушений Сталіном.

Понад 70 років окупації, репресій, вбивств, депортацій — це перемога? Якщо, країни Прибалтики і Грузія визнали цей період радянською окупацією, то в Україні продовжується героїзація СРСР.

Якої перемоги?.. Третій Рейх капітулював 8 травня, а Друга світова війна завершилась 2 вересня 1945 року. Потрібно вже перестати жити у світі радянської брехні про 9 травня. Лише морально хворі колишні совкові бюрократи, а сьогодні чиновники і депутати, змушують українців відзначати свято, якого немає, та ще й під прапором найбільшого ворога нашої нації. Під червоним прапором СРСР чекісти вже у мирний час винищили мільйони українців.

Львівська крайова організація Народного Руху України засуджує такі дії Одеської міської та Житомирської обласної ради. Радянський комуністичний режим потребує публічного судового процесу за всі свої злочини проти людства, за геноцид українців, за кривавий терор у Центрально-Східній Європі.

Всі країни мають вивішувати український прапор, як стяг нації, котра зазнала найбільших людських, матеріальних, економічних втрат у Другій світовій війні".

Нагадаємо, що копії прапора СРСР в обов'язковому порядку повинні вивішуватися на будівлях державних установ Одеси під час святкових заходів, присвячених перемозі у Великій Вітчизняній війні.

Пізініше, Житомирська обласна рада прийняла рішення вивішувати 9 травня в День Перемоги червоні радянські прапори на адміністративних будівлях в області.

Зараз ви читаєте новину «У Львові не хочуть червоних прапорів і вимагають знищити "радянські міфи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути