четвер, 04 лютого 2010 11:01

В Нью-Йорку на місці веж ВТЦ добудовують музей і хмарочоси

В Нью-Йорку на місці веж ВТЦ добудовують музей і хмарочоси

В Нью-Йорку до рівня 20 поверху "виросли" металоконструкції першого з хмарочосів, які планується звести на місці зруйнованих терористами 11 вересня 2001 року веж Всесвітнього торгового центру (ВТЦ).

Про це повідомив Кріс Уорд, виконавчий директор Управління портів штатів Нью-Йорк і Нью-Джерсі, якому і належить ділянка землі в нижній частині Манхеттена, яка через декілька років після терактів перетворився з місця трагедії на величезний будівельний майданчик.

За словами Уорда, досягнутий прогрес "є ще одним свідоцтвом того, що це місце перестало бути будівельним котлованом". Закінчити зведення 104-поверхового хмарочоса висотою більше 540 метрів планується в 2013 році.

Виконавчий директор Управління також відзначив, що роботи активно ведуться і на інших об"єктах, які будуть на місці зруйнованих башен-"близнюків" ВТЦ. Зокрема, зараз йде будівництво музею пам"яті жертв теракту, який займе площу близько 56 тис. кв.м.

Одним з перших об"єктів на ділянці ВТЦ збудують меморіальний комплекс. Планується, що на площі на рівні землі розташують два резервуари з водою, які символізуватимуть зруйновані хмарочоси.

Вода з резервуарів стікатиме на нижній ярус, де на бронзовій плиті будуть вибиті імена майже трьох тисяч жертв терактів 11 вересня, а також шести осіб, загиблих від влаштованого терористами вибуху в одній з веж ВТЦ в 1993 році.

Наземний рівень комплексу планується відкрити до 10-х роковин трагедії, тобто до 11 вересня 2011 року.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «В Нью-Йорку на місці веж ВТЦ добудовують музей і хмарочоси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути