пʼятниця, 16 травня 2008 16:28

В М"янмі почалися зливи, які ще більше ускладнюють допомогу населенню

Стихія сьогодні знов завдала удару по районах М"янми, де ледве почало відновлюватися нормальне життя після тропічного циклону "Наргіс". За повідомленнями, тропічні зливи почалися в районі дельти річки Ірраваді, найбільш постраждалому 3 травня від цієї бурі.

Не дивлячись на те, що "Наргіс" вивів з ладу транспортні комунікації, а дощі перетворили дороги в болота, влада М"янми стверджує про розширення операцій з надання допомоги постраждалому населенню. Одночасно через місцевий друк вони погрожують суворими покараннями за спекуляцію предметами гуманітарної допомоги, обіцяють направити в зони лиха нові колони з продовольством, медикаментами і предметами першої необхідності.

Всесвітня організації охорони здоров"я /ВОЗ/ повідомила про перших хворих холерою серед жителів постраждалих районів. Раніше звідти надходили дані про захворювання діареєю, шкірних інфекціях, викликаних поганою якістю питної води, антисанітарією і браком ліків. Поки, за словами представників ВОЗ, мова не йде про спалах холери, але його загроза, як і голоду, стане реальною у випадку, якщо допомога жителям не збільшиться в найближчий час.

Тим часом військова адміністрація М"янми продовжує недружньо зустрічати готовність світової спільноти розширити надання гуманітарній допомоги і заклик дозволити іноземним представникам оцінити масштаби лиха. Так, Янгон сьогодні не дозволив єврокомісарові з питаннь розвитку Луї Мішелю відвідати райони країни, найсильніше постраждалі від тропічного циклону "Наргіс". За словами Мішеля, ця обставина перешкодила йому оцінити заходи, що приймаються для усунення наслідків розгулу стихії і допомоги постраждалим.

За даними влади М"янми, число жертв в країні досягло зараз 43328 чоловік. Зарубіжні джерела вважають, що могли загинути або пропасти безвісти близько 200 тис людей. Newsland.

Зараз ви читаєте новину «В М"янмі почалися зливи, які ще більше ускладнюють допомогу населенню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути