понеділок, 17 березня 2008 14:29

У Москві розстріляна зграя птахів

 Відвідувачі ресторану на Волгоградському проспекті у Москві стали очевидцями розстрілу невідомими зграї перелітних птахів - свиристелей.

Як повідомили у понеділок очевидці події, територія уздовж будівлі ресторану у суботу була усіяна трупами десятків птахів.

У комітеті ветеринарії Москви у понеділок підтвердили, що в суботу дійсно був зафіксований факт масової загибелі птахів. "Співробітники Мосветстанції виїхали за вказаною адресою, де на ділянці 40 на 60 метрів підібрали 37 птахів, три з них були живі", - сказав співробітник комітету, додавши, що всі птахи виявилися свиристелями.

Дослідження на пташиний грип дало негативний результат. "У птахів є крізні поранення діаметром 2-3 мм, у інших - травми голови, переломи ребер, розриви легенів, печінки та інших органів", - відзначило джерело. Воно додало, що у всіх птахів у стравоході і дзьобі виявлені ягоди горобини. Імовірно, зграя свиристелей сиділа на дереві і клювала горобину в мить, коли була атакована.

"Імовірно, загибель птахів не пов"язана з якимись масовими захворюваннями, а є наслідком застосування зброї, - зазначили у комітеті, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «У Москві розстріляна зграя птахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути