понеділок, 20 квітня 2009 18:47

У Москві провели акцію проти демонтажу пам"ятника в Стрию

У Москві провели акцію проти демонтажу пам"ятника в Стрию
Активісти Молодої гвардії Єдиної Росії провели в понеділок мітинги біля будівель посольства України в Москві і консульства в Петербурзі.

Про це повідомили в прес-службі руху. Як стало відомо, люди протестували проти спроб знести пам"ятник воїну-визволителю в місті Стрий Львівської області України.

В акції, санкціонованій столичною владою, брало участь 50 осіб з плакатами фашизм не пройде, Слава радянському солдату, Своїх не залишаємо.

Як повідомили в прес-службі молодогвардійців, під час мітингу активістка Молодої гвардії і громадянка України Олена Козлова заявила, що відмовляється від громадянства цієї країни на знак протесту проти знесення пам"ятника.

Повідомляється, що Козлова забажалаа написати заяву про відмову від громадянства, однак охорона посольства України громадянку України на територію посольства не впустила.


Акція у Москві тривала близько години і закінчилася без пригод.

Також, із аналогічними гаслами відбулася акція біля стін консульства України в Петербурзі. Як стало відомо, у ній взяли участь близько півтора десятка активістів руху.

Акція, тривала менше години.

Як повідомлялося, з ініціативою демонтажу пам"ятника радянському воїну-визволителю, встановленому в місті Стрий у Львівській області виступає ВО Свобода. Питання про пам"ятнику обговорювалося на сесії Стрийської міськради 8 квітня, однак депутати не підтримали рішення про його демонтаж ( "за" висловилися 10 з 44 депутатів).

На засіданні Львівської обласної ради 9 квітня ВО Свобода направила запит владі міста з вимогою демонтажу цього пам"ятника, оскільки він "символізує агресивний мілітаризм радянської епохи", і, на думку представників ВО Свобода не тільки "спотворює історичну правду, але і руйнує історико-архітектурне середовище площі Ринок, забудованої в XVII-XIX століттях ".

На підтримку цього рішення ВО Свобода також зібрала вже понад 1 тис. підписів мешканців міста. Всього в Стрию проживає трохи більше 60 тис. осіб. Питання про демонтаж пам"ятника радянському воїну-визволителю залишається відкритим.

Интерфакс-Украина, korrespondent.net
Зараз ви читаєте новину «У Москві провели акцію проти демонтажу пам"ятника в Стрию». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути