понеділок, 28 липня 2008 15:00

У Мексиці відкрили пам"ятник бездомному собаці (ФОТО)

У мексиканській столиці відкритий пам"ятник бездомному собаці. Бронзова фігура дворнязі по кличці "Пелусо" служить закликом до всіх громадян бути милосердними до бездомних тварин.

Гроші на створення пам"ятника були зібрані за допомогою добровільних пожертвувань Асоціацією в захист прав тварин "Собаче диво". Над створенням меморіалу протягом 2,5 місяців працювала скульптор Хирасол Тельо (GirasolTello).

Всього в світі налічується десять подібних пам"ятників.

Пелусо більше 15 років поневірявся столичними вулицями і за ці роки багато що натерпівся від людей. Коли його підібрали представники Асоціації в захист прав тварин, то він вже нічого не чув і страждав нирковою недостатністю. Проте завдяки відходу Пелусо прожив ще чотири роки.

"Ми хочемо, щоб пам"ятник нагадував всім нам про те, що потрібно дбайливо відноситися до наших менших братів, - заявила на відкритті пам"ятника президент Асоціації Патрісия Еспанья (PatriciaEspana). - Ці істоти живуть поряд з нами, і єдиний їх злочин, що вони народилися на вулиці або їх кинули господарі".

Вона закликала мексиканські власті прийняти спеціальну програму по стерилізації бездомних тварин.

Згідно з даними столичного університету, в Мексиці налічується більше 15 мільйонів бездомних собак, з них 3 мільйони - в Мехіко, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Мексиці відкрили пам"ятник бездомному собаці (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути