вівторок, 25 травня 2010 12:50

В Криму будуть тренуватися російські військові льотчики

В Криму будуть тренуватися російські військові льотчики

Російські льотчики влітку приступлять до тренувань у Криму на комплексі палубної авіації "НИТКА", побудованому за радянських часів на аеродромі Hово-Федорівка поблизу міста Саки.

Як повідомило джерело в Головному штабі Військово-морського флоту РФ, польоти літаків почнуться в червні-липні 2010 року.

Як стало відомо, Росія вже перерахувала Україні кошти за оренду полігону. До Криму вже направлено першу групу офіцерів Головного штабу ВМФ, яка приступить до підготовки комплексу для експлуатації, відзначило джерело.

Нагадаємо, в 2008 році українські власті відмовилися дозволити російським льотчикам тренуватися в комплексі, незважаючи на передоплату за оренду. Відмова була пов"язана з російсько-грузинським конфліктом.

У березні 2010 року стало відомо, що у зв"язку з потеплінням у російсько-українських відносинах після обрання Віктора Януковича президентом, тренування російських льотчиків в Криму відновляться.

Наземний випробувальний тренажер корабельної авіації ("НИТКА") - спеціальний навчально-тренувальний комплекс, що імітує палубу авіаносця, призначений для відпрацювання техніки зльоту і посадки літака. Комплексом є аеродром зі сталевим льотним полем у вигляді корабельної палуби, обладнаний трампліном і аерофінішерами.

За матеріалами: Newsru, Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «В Криму будуть тренуватися російські військові льотчики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути