Ексклюзиви
четвер, 24 квітня 2008 14:35

В Києві накрили конвертаційні центри з мільярдними оборудками

У Києві ліквідовано конвертаційні центри, послугами якого користувалися окремі вищі навчальні заклади та низка телекомпаній

В результаті спецоперації працівники Управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України в Києві спільно з ГУБОЗ МВС України викрили у столиці потужні конвертаційні центри.

За два роки зловмисникам вдалося прокрутили через рахунки спеціально створених фіктивних фірм понад 2 млрд. грн. Середньомісячний валовий дохід підприємств задіяних у схемах з незаконної конвертації коштів складав понад 100 млн. грн.

За даними оперативників, послугами ліквідованих конвертцентрів скористалося майже 300 державних та комерційних підприємств, в тому числі кілька відомих вищих навчальних закладів, а також ЗМІ, зокрема низка телекомпаній.

Під час спецоперації убозівці затримали трьох учасників злочинної групи, зокрема, організатора, який контролював надходження коштів на рахунки фірм, задіяних у схемах, їхній перерозподіл та одержання незаконно переведених готівкою коштів в банках Києва, зокрема, в банку "Європейський".

Під час обшуків правоохоронці вилучили документи незаконної фінансово-господарської діяльності фіктивних бізнес-структур, печатки, оргтехніку, а також майже 5 млн. грн. готівкою.

Прес-служба ГУБОЗ МВС

Зараз ви читаєте новину «В Києві накрили конвертаційні центри з мільярдними оборудками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути