пʼятниця, 31 серпня 2007 12:25

У Києві затверджений проект будівництва Музею жертв Голодомору

Учора, 30 серпня, Містобудівна рада затвердила проект будівництва Музею жертв Голодомору в Києві. У майбутньому музеї будуть не тільки виставкові зали, але й бібліотека з науковим центром з відновлення втрачених історичних даних.

Ще однією важливою спорудою музейного комплексу стане дзвіниця, під стінами якої лежатимуть 20 тисяч металевих колосків пшениці. За статистикою, саме така кількість людей вмирала щогодини під час Голодомору. За проектом, меморіал пам"яті матиме три входи: з боку Аскольдової могили, з вулиці Січневого повстання і ще один з боку Паркової алеї.

За словами архітектора Анатолія Гайдамака, це неагресивний меморіал, він органічно вписується в природу. Проектується будівництво музею внизу в балці, де зараз покинута зона. Архітектор обіцяє, що дістатися Музею жертв Голодомору буде досить просто і зручно.

Нагадаємо, цього року планується почати реконструкцію Парку вічної слави. На території парка побудують меморіальний комплекс, присвячений жертвам голодоморів, повідомляє КоммерсантЪ-Украина.

Зараз ви читаєте новину «У Києві затверджений проект будівництва Музею жертв Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути