середа, 10 вересня 2008 11:03

У Києві обмежать продаж сигарет та алкоголю

На сесії Київради, яку призначено на 18 вересня, депутати голосуватимуть за рішення про обмеження куріння у громадських місцях Києва. Крім того, депутатські комісії готують ще один проект рішення, яким сподіваються обмежити продаж алкоголю та сигарет.

Обранці вже склали повний перелік місць, де курити заборонено. До нього увійшли дитячі майданчики, під"їзди, сходові клітки,навчальні заклади, а також зупинки громадського транспорту. Як тільки Київрада затвердить це рішення, курців-порушників штрафуватимуть. Максимальне "покарання" – 85 гривень. За порушниками стежитимуть спеціальні комунальні бригади та міліція.

Також Київрада планує звернутися до парламенту з проханням збільшити штрафи.

Нагадаємо, раніше голова комісії Київради з питань охорони здоров"я та соціального захисту, депутат від Блоку Леоніда Черновецького Алла Шлапак заявляла про те, що планується заборонити вживання тютюнових виробів у Києві на території наступних об"єктів: дитячі майданчики, місця для дитячого відпочинку, включно з ігротеками, комп"ютерні клуби та кінотеатри, зупинки громадського транспорту, ліфти, під"їзди, гуртожитки, підземні переходи, таксофони, церкви, заклади освіти, охорони здоров"я, культури та фізкультури, офісні приміщення, заклади торгівлі, зони відпочинку, включно з парками, пляжі та сквери, а також органи державної влади і місцевого самоврядування.

Перераховані об"єкти будуть зобов"язані впорядкувати ізольовані місця для куріння з обладнанням спеціальних інформаційних табличок.

Також нагадаємо, що раніше депутати Київради пропонували встановити у громадських місцях спеціально ізольовані площі для курців та обладнати їх спеціальними табличками, а також створити муніципальну міліцію, яка б стежила за курцями-порушниками.

Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров"я, куріння посідає друге місце у списку причин передчасної смерті людей. Щорічно через куріння помирає близько 5 млн. людей, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ

Зараз ви читаєте новину «У Києві обмежать продаж сигарет та алкоголю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути