пʼятниця, 09 липня 2010 19:30

В Івано-Франківську буде памятник жертвам Чорнобиля

В Івано-Франківську буде памятник жертвам Чорнобиля

У Івано-Франківську до 25–их роковин Чорнобильської трагедії, 20-річчя Всеукраїнської громадської організації "Союз Чорнобиль" спорудять пам"ятник жертвам Чорнобиля, на місці освяченого у 2005 році каменя по вулиці Незалежності, 46.

Як сказала Gazeta.ua керівник Благодійного фонду "Допомога дітям Чорнобиля" Надія Кайдаш, "міська архітектура вперто саботує спорудження пам"ятника прикарпатським чорнобильцям, 2 тисячі з яких віддали своє життя, рятуючи життя співвітчизників". За її словами, "полеміка" щодо спорудження в обласному центрі Прикарпаття пам"ятника жертвам Чорнобиля триває впродовж 18 років, "від квітня до квітня".

26 квітня 2005 року на виділеному Івано-Франківським міськвиконкомом місці по вул. Незалежності, 46 було урочисто освячено камінь під майбутній пам"ятник, "звучали обіцянки від керівників міської та обласної влади". Надія Кайдаш стверджує: у 2008 році "навіть було виділено 500 тис. грн на спорудження пам"ятника чорнобильцям", однак де поділись кошти - вона не знає .

Івано-Франківська область – єдина в Україні, де немає пам"ятника чорнобильцям. За її словами, "живі чорнобильці Прикарпаття і сім"ї померлих вірять, що з приходом до керівництва області Михайла Вишиванюка пам"ятник жертвам Чорнобиля буде збудований". Вже є прекрасний проект пам"ятника, автори якого - скульптур Олесандр Зобенко і архітектор Станіслав Лешукович.

Губернатор пообіцяв залучити до спорудження пам"ятника бізнесові структури, депутатів-земляків і просто небайдужих людей, аби до 24 квітня 2011 року його було відкрито.

Зараз ви читаєте новину «В Івано-Франківську буде памятник жертвам Чорнобиля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути