вівторок, 22 червня 2010 02:44

Ольга Куриленко зіграє 40-річну жінку з Чорнобиля

Автор: фото: Владимир Синдеев
  На прес-конференцію щодо зйомок фільму про Чорнобиль ”Земля забуття” актриса Ольга Куриленко прийшла з міністром із надзвичайних ситуацій Нестором Шуфричем. Він їздив із знімальною групою у чорнобильську зону
На прес-конференцію щодо зйомок фільму про Чорнобиль ”Земля забуття” актриса Ольга Куриленко прийшла з міністром із надзвичайних ситуацій Нестором Шуфричем. Він їздив із знімальною групою у чорнобильську зону

Голлівудська акторка українського походження Ольга Куриленко, 30 років, знімається в головній ролі у стрічці про Чорнобиль "Земля забуття". Бюджет стрічки 4 млн євро, українська частка — 800 тис. євро. Показ фільму запланований на 26 квітня наступного року.

На прес-конференцію в Києві вона і міністр надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич, 43 роки, з"являються із 7-хвилинним запізненням. Актриса займає за столом місце Шуфрича перед його табличкою. "Сідай! Я переставлю", — підхоплюється той і міняє таблички місцями.

Заради цієї стрічки Куриленко відмовилася від зйомок у великобюджетному фільмі в Америці:

— Справа тут не в грошах, а в тому, що це для мене означає. Коли вибухнув Чорнобиль, мені було 6 років. Пам"ятаю, що батьки заборонили гуляти під дощем, бо був радіоактивним. Продюсери казали, що знову треба повернутися на певний час в Україну, щоб змогла увійти в образ. Але все це в мені і так є. Ще до жодного фільму не готувалася так ґрунтовно. Я граю жінку з Прип"яті, яка старша за мене на 10 років. Мені сильно гримують обличчя, щоб відтворити печать катастрофи. Я багато відпрацьовувала жести, міміку, губами намагалася відтворити нервовий тік. Переглянула багато документальних фільмів, слухала ліквідаторів.

Це буде перша стрічка, в якій Куриленко розмовлятиме українською і російською мовами.

— Сценарій писала довго, — каже 39-річна Міхаль Боганим, режисер. — Збирала свідчення очевидців у зоні відчудження. Цей сценарій базується на реальних подіях. Показую чорнобильську катастрофу з трьох різних точок зору. Героїню Ольги звуть Анна. Я хотіла, щоб вона уособлювала Україну, яка тоді була підкорена Союзу.

У стрічці знімаються українські, російські і французькі актори — Сергій Стрельников, Володимир Кузнєцов, В"ячеслав Сланко, а також 6-річна Марина Брянцева з Києва і Вадим Окульонок, 7 років, зі Славутича. Чергові зйомки відбулися 11 червня біля четвертого енергоблоку.

— Я відвідав знімальний майданчик, — говорить Нестор Шуфрич. — Знімали біля пам"ятника пожежникам неподалік частини, яка першою отримала сигнал про аварію. Подивитися вийшли рятівники, навіть був один очевидець катастрофи.

— Ми всі пройшли медичний огляд, — додає Ольга. — У нас є спеціаліст на майданчику. Він заспокоїв, що ситуація вже не та, що була 25 років тому. Ми не їмо на свіжому повітрі, маємо одноразові костюми.

Крім України, над стрічкою працюють Польща, Франція і Німеччина.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Куриленко зіграє 40-річну жінку з Чорнобиля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути