Ексклюзиви
субота, 12 червня 2010 17:49

Фільм про Чорнобиль зніматимуть у зоні відчуження (ФОТО)

В Україні розпочалися зйомки художньої стрічки "Земля забуття" про Чорнобильську трагедію.

На прес-конференцію у Києві, присвячену початку роботи на фільмом, виконавиця головної ролі Ольга Куриленко, режисер Міхаль Боганим, продюсер Летиція Гонсалес і міністр з питань надзвичайних ситуацій України Нестор Шуфрич з'явилися із 7-хвилинним запізненням.

"Сценарій базується на реальних подіях. Показую чорнобильську катастрофу з трьох різних точок зору — головної героїні, яку грає Ольга, а також двох інших героїв. Хочу порівняти три різних сприйняття тих подій, - розповіла про фільм режисер Міхаль Боганим. - Героїню Ольги Куриленко в фільмі звуть Анна. Я хотіла, щоб вона уособлювала Україну, яка була тоді підкорена Союзу".

Ольгу Куриленко затвердили на головну роль минулого року. Вона брала участь у кастингу інших акторів. У "Землі забуття" задіяні українські, російські і французькі актори: Сергій Стрельников, Володимир Кузнецов. В'ячеслав Сланко, Ксенія Ніколаєва, а також 6-річна Марина Брянцева з Києва і 7-річний Вадим Окульонок зі Славутича.

Стрічку знімають у Чорнобильській зоні, в Одесі та інших українських містах, які продюсери фільму не називають.

"Не хочемо привертати надмірної уваги журналістів", - пояснила Міхаль Боганим.

Нестор Шуфрич висловив сподівання, що наступного року на Канському фестивалі стрічка "знайде розуміння у глядачів". Він запевнив, що МНС надасть максимальну підтримку в організації зйомок.

Бюджет фільму складає 4 мільйони євро.

"Частка України 800 тисяч євро, - зазначила продюсер Летиція Гонсалес, - Першою гроші виділила Франція. Фінансування в Україні змогли знайти завдяки сприянню Ольги Куриленко. Вона стала співпродюсером стрічки. Над стрічкою спільно працюють Україна, Польща, Німеччина і Франція".

Прем'єра фільму "Земля забуття" призначена на 26 квітня 2011-го, на 25-ті роковини Чорнобильської катастрофи.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Фільм про Чорнобиль зніматимуть у зоні відчуження (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі