субота, 12 червня 2010 16:00

Ольга Куриленко постарішала на 10 років (ФОТО)

"Коли вибухнув Чорнобиль мені, було 6 років. Усе, що я пам'ятаю — це те, що батьки заборонили мені гуляти під дощем, тому що вважали його радіоактивним", - зізналася актриса українського походження Ольга Куриленко кореспондентові Gаzeta.ua.

Куриленко знімається в українсько-французькій стрічці про Чорнобильську катастрофу "Земля забуття". Заради неї актриса відмовилася від зйомок в іншому проекті з великим бюджетом у Сполучених Штатах.

"Знятися у стрічці про Чорнобиль мені цікавіше, - розповіла актриса. - До того ж, я зможу зробити щось вартісне для моєї Батьківщини".

В Україні Ольга Куриленко жила до 15 років.

"Продюсери казали, що мені знову треба пожити тут певний час, щоб змогла увійти в образ. Але все це в мені і так є. Хоча ще до жодного фільму не готувалася так ґрунтовно, - сказала актриса про свою роль. - Я граю жінку з Прип'яті, яка старша за мене на 10 років, це складно. До того ж мені сильно гримують обличчя, щоб відтворити печать катастрофи. Я багато відпрацьовувала жести, рухи, міміку, губами намагалася відтворити нервовий тік. Переглянула багато документальних фільмів про катастрофу, слухала ліквідаторів".

У "Землі забуття" актриса вперше розмовлятиме українською і російською мовами.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Куриленко постарішала на 10 років (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі