Ексклюзиви
неділя, 01 листопада 2009 17:08

В Італії спіймали трьох найнебезпечніших мафіозі

В Італії спіймали трьох найнебезпечніших мафіозі

Біля Неаполя поліція заарештувала трьох братів, найбільш небезпечних мафіозі сучасної Італії – Паскуалє, Сальваторе і Карміно Руссо.

62-річний Паскуалє вважається одним з історичних ватажків неаполітанської мафії "каморри", він з братами очолював один з найбільш кривавих її кланів.

Старший Руссо був внесений до списку 10 найнебезпечніших злочинців Італії, за численні вбивства його кілька разів засуджували до довічного ув"язнення. "Хрещений батько" перебував у національному розшуку з 1993 року.

Паскуалє та його молодшого брата, 47-річного Карміно, який був оголошений в розшук два роки тому, затримали вранці в неділю, 1 листопада, в околицях міста Авелліно.

Ввечері в суботу під Неаполем було заарештовано ще одного з ватажків сімейного клану - 51-річного Сальваторе Руссо, який розшукувався з 1995 року і був внесений до списку 30 найнебезпечніших злочинців. Затримати його вдалося випадково. Карабінерів зацікавила масивна стіна однієї котельні, якої, на їхню думку, там не мало бути. Зруйнувавши стіну, правоохоронці виявили комфортний притулок, в якому довгий час переховувався Руссо.

Туди вів тільки один таємний хід, тому тікати мафіозі було нікуди. Крім того, він не чекав на поліцію, і здався без бою.

Як пишуть італійські ЗМІ, Сальваторе сприйняв свій арешт абсолютно спокійно. І лише коли його вели до поліцейської машини, він видав свою досаду і гнів, люто ударивши ногою одного з журналістів.

З його схованки поліція вилучила зброю та безліч документів, в яких містилася інформація про операції злочинного угрупування. Вочевидь, ці дані і вивели карабінерів та братів Сальваторе.

Таким чином, в результаті операції Управління боротьби з мафією в Італії, був обезголовлений один з найбільш кривавих кланів "каморри".

Арешт мафіозних босів привітали італійські політики, як з влади, так і з опозиції.

"Ми домоглися надзвичайного успіху в боротьбі з мафією і "каморрою". Ми не зупинимося і надалі рухатимемося в цьому напрямку, тому що ми хочемо перемогти у війні проти всіх форм організованої злочинності", - заявив міністр внутрішніх справ Італії Роберто Мароні.

За матеріалом РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «В Італії спіймали трьох найнебезпечніших мафіозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути