пʼятниця, 07 серпня 2009 17:54

Італійська мафія намагалась купити "Лаціо"

Італійська мафія намагалась купити "Лаціо"

Італійська поліція заарештувала чотирьох підозрюваних у справі про спробу мафії придбати римський футбольний клуб "Лаціо". Про це повідомляє агентство Bloomberg. Ще три людини в даний час знаходяться в розшуку, зокрема один з найкращих гравців в історії "Лаціо", колишній президент клубу Джорджо Кіналья.

У період між 2004 і 2006 роком клан Казалезі, що входить в неаполітанське мафіозне угрупування "Каморра", намагався змусити власника і президента "Лаціо" Клаудіо Лотіто продати команду. Мафія загрожувала смертю самому Лотіто і його дружині. Двічі в офісі Лотіто встановлювали вибухові пристрої.

За даними поліцейських, через римський клуб мафія планувала відмивати гроші, отримані незаконним шляхом.

Раніше італійська поліція вже провела декілька арештів у справі про спробу мафії купити "Лаціо". У 2008 році в ході поліцейської операції "Зламані крила" були затримані десять осіб, зокрема іноземців. Суд визнав невинність обвинувачених, і вони були звільнені.

62-річний Кіналья, який намагався придбати "Лаціо", в даний час проживає в США. У 2006 році Кіналья вів переговори про покупку клубу, причому стверджував, що робить це за дорученням угорської фармацевтичної компанії Richter Gedeon. При цьому компанія інформацію про інтерес до "Лаціо" спростувала.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Італійська мафія намагалась купити "Лаціо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути