четвер, 25 вересня 2008 15:46

Італійські мафіозі зарезервували для себе 100 місць на стадіоні

У сицилійському місті Палермо заарештований Джованні Пекораро - колишній тренер юнацької команди місцевого футбольного клубу, який виступав у серії A (найвищому дивізіоні) чемпіонату Італії.

Також заарештований футбольний агент Марчелло Трапані. За даними поліції, фахівці могли виступати посередниками у відносинах клубу з мафією. Про це повідомляє агентство DPA з посиланням на італійські ЗМІ.

Ймовірно, Пекораро і Трапані контактували з босом сицилійської мафії Сальваторе Ло Пікколо, який був заарештований в 2007 році. Пікколо намагався інвестувати капітал в будівництво нового стадіону "Палермо", а також контролювати продаж молодих гравців команди.

Дані розслідування спираються на записи телефонних переговорів, а також на свідчення членів мафіозних угрупувань. Поліція не зачислює до підозрюваних президента "Палермо" Мауріціо Дзампаріні. Вважається, що він не мав контактів з мафією.

За даними охоронців правопорядку, на стадіоні імені Ренцо Барбери, де "Палермо" проводить домашні матчі, 100 місць зарезервовано для мафіозі.

Повідомляється також, що представники мафії раніше чинили тиск на колишнього головного тренера "Палермо" Стефано Колантуоно, вимагаючи від нього включати до складу гравців, справами яких займалися Пекораро і Трапані.

Колантуоно був звільнений після двох поразок на старті сезону-2008/09. На даний час команду очолює Давід Баллардіні. Після чотирьох турів чемпіонату Італії "Палермо" з шістьма очками займає 10-е місце.

У липні 2008 року стало відомо, що мафія намагалася придбати інший італійський футбольний клуб - римський "Лаціо". Через підставних осіб купити команду мав намір клан Казалезі, який є частиною неаполітанського мафіозного угрупування "Каморра".


lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Італійські мафіозі зарезервували для себе 100 місць на стадіоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути