середа, 27 лютого 2008 16:07

На Херсонщині двоє братів закатували пенсіонера за 20 гривень

В Херсонській області минулого місяця у власному будинку знайдено труп 51-річного чоловіка. Як встановила судово-медична експертиза, смерть настала в результаті переломів ребер, забою головного мозку та крововиливу.

Про це повідомила прес-служба МВС України на своєму офіційному веб-сайті.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів було встановлено, що того дня потерпілий ходив у гості до сусідки. Там він подивився телевізор, повечеряв і віддав господині борг – 50 гривень. Сказав, що отримав пенсію.

Це почули син жінки, 24-річний Віталій та його двоюрідний брат Ярослав, який приїхав до них у гості. Невдовзі Віктор пішов додому, а Ярослав з Віталієм направились у бар. Там вони пили пиво і горілку. Там же вирішили піти додому до Віктора: начебто він мав повернути Віталію 500 гривень.

О першій годині ночі брати прийшли до будинку пенсіонера, почали грюкати у двері. Господар відчинив. Хлопець одразу ж вдарив пенсіонера палицею по голові. Той упав на землю. Віталій потягнув його в дім.

У передпокої хлопці били Віктора ногами та кулаками, питали про гроші. Спочатку господар сказав, що вони під матрацом. Але їх там не було. За це брати ще сильніше побили Віктора. Коли вони втомилися, вийшли у двір покурити. Повернувшись до будинку брати побачили, як стікаючий кров"ю пенсіонер намагався врятуватися від них — повз у іншу кімнату. Віталій схопив його і знову побив. Віктор кричав від неймовірного болю та шоку. Щоб його не почули, Віталій взяв ганчірку та намагався запхнути її до рота пенсіонера. Не вийшло. Тоді він сильно зав"язав її навколо обличчя. Потерпілий замовчав. Намагаючись привести його до тями, Віталій наступив ногою на шию Віктора. Той замахав руками і здригнувся у судомах. Такими були останні миті його життя.

У куртці, яка валялася поруч з Віктором, брати знайшли лише 20 гривень. З тим і пішли додому. Закривавлені речі кинули у каструлю з гарячою водою, залили їх йодом. Тітка Ярослава спитала у хлопців, що з ними трапилося. У відповідь почула, що побилися у сусідньому селі. Вранці наступного дня Віталій сів на автобус і направився до сестри. Він хотів втекти, але не вдалося. Його затримали. У слідчому відділенні він зізнався у скоєному вбивстві. Невдовзі затримали і Ярослава. Наразі двом молодикам загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «На Херсонщині двоє братів закатували пенсіонера за 20 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути