понеділок, 22 квітня 2019 18:27

У Гаазі відбудуться переговори між Україною і Росією щодо звільнення моряків

У Гаазі відбудуться переговори між Україною і Росією щодо звільнення моряків
Завтра в Гаазі відбудуться переговори між Україною і РФ щодо звільнення полонених моряків. Фото: EPA/UPG

У вівторок, 23 квітня, у Гаазі відбудуться переговори між Україною і Росією в рамках позову України до Міжнародного трибуналу ООН щодо звільнення українських суден та полонених моряків.

Про це повідомила заступник міністра закордонних справ України Лана Зеркаль у Facebook.

"Завтра (23 квітня) в Гаазі буде обмін думками з РФ про те, як саме вони порушують імунітет українських військових кораблів та моряків, яких вони незаконно утримують та проводять слідчі дії, а також як ми бачимо можливе усунення цих порушень морського права", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокати полонених моряків оскаржують незаконний вирок

За словами Зеркаль, вимога України до РФ лишається незмінною - усунути порушення міжнародного права і звільнити наших моряків і кораблі.

"Ми переконані у незаконності дій РФ стосовно наших моряків і не збираємося, як деякі політичні діячі, що без сумніву виходять не з інтересів України та уповають на добру волю Путіна, чекати на політичну "милостиню" з Кремля. Тому продовжуємо доводити у судовому порядку нашу позицію щодо порушення Росією імунітету наших військових кораблів та моряків, гарантованого Конвенцією ООН з міжнародного морського права", - наголосила Зеркаль.

25 листопада торік російські прикордонники напали на кораблі у нейтральних водах Чорного моря після спроби українців пройти Керченську протоку. Захопили судна "Бердянськ", "Нікополь", "Яни Капу" та взяли у полон 24 моряків. Їх допрвили до московського слідчого ізолятора "Лефортово".

У квітні 2019-го Україна звернулася до Міжнародного трибуналу щодо Росії для звільнення українських моряків і суден, захоплених у результаті агресії РФ у Керченській протоці.

Зараз ви читаєте новину «У Гаазі відбудуться переговори між Україною і Росією щодо звільнення моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути