Ексклюзиви
пʼятниця, 20 вересня 2013 22:30

До Європи вже рухаються і в регіонах

Сьогодні у курортному місті Миргород було підписано угоду про співробітництво між Миргородською міською радою та радою громади болгарського міста Горна Оряховица..

У 80– 90-роки минулого століття Миргород мав партнерські відносини із болгарським містом Горною Оряховицею. Пізніше ці відносини перервались. Старше покоління ще й сьогодні пам'ятає кафе та столову неподалік центру Миргорода під назвою "Горна Оряховица", де можна було смачно поїсти чи купити недорого продукти харчування.

"Я вважаю що за минулі роки є що відновлювати між болгарським та українським народами. Ми маємо багато зробити в області культури, освіти та бізнесу",– пояснює мер Горної Оряховици Добромир Добрев.

Також було підписано меморандум про співпрацю та налагодження дружніх і партнерських стосунків між Полтавською облдержадміністрацією та адміністрацією Імеретинського краю Грузії.

"Сьогоднішнє підписання документів – один із ціле направлених заходів на розвиток міжнародних зв'язків України, зокрема нашого полтавського краю із міжнародною спільнотою. Президент проголосив курс на входження до європейської спільноти. Протягом останніх місяців ми значно активізували роботу. Ми обговорюватимемо конкретні кроки по співпраці. А це вихід на бізнес, підприємництво, взаємовигідні відносини у галузі сільського господарства", – пояснює перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Віктор Животенко.

Зараз ви читаєте новину «До Європи вже рухаються і в регіонах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути