вівторок, 27 жовтня 2009 15:36

В ЄС хочуть відключати "піратів" від Інтернету без рішення суду

В ЄС хочуть відключати "піратів"  від Інтернету без рішення суду
Новий текст європейського закону про телекомунікації передбачає можливість в адміністративному порядку відключати від інтернету користувачів в країнах-членах ЄС, які нелегально обмінюються файлами, повідомляє британська телерадіокорпорація BBC.

В даний час відключити таких "піратів" від інтернету можливо тільки на основі судового рішення. Новий закон дозволить країнам - членам Євросоюзу прийняти більш суворі власні закони проти інтернет-піратів.

Вже існує близько 20 альтернативних способів обміну файлами

Новий закон буде спрямований насамперед проти веб-сайтів, які дозволяють обмін файлами з музикою і фільмами між прямими користувачами.

Інтернет-провайдери можуть, при необхідності, визначати IP-адреси комп"ютерів, з яких з мережі нелегально скачуються захищені законом твори.

Однак крім спеціальних файлів, створених для обміну файлами, існують системи обмінів миттєвими повідомленнями, електронна пошта, спеціальні блоги з музикою, система бездротової передачі даних bluetooth, музичні плеєри типу дуже популярних нині плеєрів IPod.

На думку Марка Маллігана, бізнес-аналітика компанії Forrester, малоймовірно, що законодавство поспіє за піратами. Він вважає, що в законодавчому порядку піратство не зупинити. "Технологія просто розвивається швидше. На даний момент вже існує близько 20 альтернативних способів обміну файлами", - сказав Малліган.

Крім того, по всій Європі великі компанії, зайняті в звукозапису та медійної індустрії, продовжують наступати на файлообмінні інтернет-ресурси, які дозволяють користувачам знаходити і скачувати фільми і музику - найчастіше в порушення авторських прав.

Однак, на думку експертів, захисникам авторського права навряд чи вдасться "загнати піратів в кут". Для цього компаніям - виробникам медіаконтенту доведеться пропонувати свої продукти за цінами, які навряд чи зможуть виправдати витрати на його виробництво.

За матеріалом: NEWS.Ru

Зараз ви читаєте новину «В ЄС хочуть відключати "піратів" від Інтернету без рішення суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути