субота, 19 квітня 2008 10:54

В Еквадорі 55 дітей шпиталізовано з діагнозом "групова істерика"

Більше 50 школярів Еквадору стали жертвами "групової істерики", повідомляє РИА "Новости" з посиланням на Associated Press.

За даними медиків, вдень у п"ятницю учні однієї з середніх шкіл столиці Еквадору, Кіто, стали дивно поводитися: кричати і непритомніти. Через це адміністрація навчального закладу змушена була перервати заняття. Жертвами масової істерики стали 53 дівчинки і два хлопчики. Всі вони були шпиталізовані.

Влада Еквадору повідомила, що спочатку знепритомніли три дівчинки. Через півгодини, їхні однокласниці почали непритомніти і нестямно кричати. До навчального закладу була навіть викликана команда пожежників. Ймовірно, місцеві жителі подумали, що такі несамовиті крики є проханням про допомогу.

Як зазначають медики, масову істерію можна розділити на два типи: масова тривожна істерія і масова рухова істерія. Другий тип характеризується епізодами різкого неспокою, трапляється зазвичай у школярів, причому у відсутність попередньої психічної напруги і розповсюджується достатньо швидко.

Свого часу феномен під назвою "масова істерія" ставав причиною досить неординарних подій.

У грудні 2005 року в Чечні з невідомим захворюванням було шпиталізовано 53 школярів. Симптоми у всіх одні й ті ж: слабкість, задуха, головний біль і стан сильного стресу.

У квітні 1993 року близько 1300 учениць тридцяти двох шкіл Каїра стали жертвами таємничої епідемії, що не мала яких-небудь пояснень. Все почалося з того, що якось під час уроку в школі одна з учениць під час читання вголос раптом знепритомніла. Кілька подруг наслідували її прикладу. А незабаром епідемія почала розростатися, немов сніжна куля, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «В Еквадорі 55 дітей шпиталізовано з діагнозом "групова істерика"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути