пʼятниця, 13 червня 2008 12:22

У ЄЦ вважають зовнішнє тестування успішним

У ЄЦ вважають зовнішнє тестування успішним
Народний депутат України, член парламентського комітету з питань науки і освіти Леся Оробець (Єдиний Центр) закликає уряд забезпечити контроль над тим, щоб приймальні комісії вищих навчальних закладів використовували сертифікати Українського центру оцінювання якості освіти при прийомі абітурієнтів.

"Відсутність істотних порушень, невеликий відсоток апеляційних скарг, дотримання термінів – все це дає сьогодні підстави говорити про успіх нинішньої тестової кампанії. Проте освітянам і чиновникам розхолоджуватися зарано: попереду не менш важливий етап ЗНО – зарахування до вищих навчальних закладів", – зазначила депутат.

За її словами, вступна кампанія стане кінцевою оцінкою зовнішнього оцінювання. На думку Оробець, все залежатиме від того, як уряду вдасться забезпечити контроль за виконанням приймальними комісіями положень Наказу Міносвіти N1172 від 25.12.2007, що встановлює зарахування до ВНЗ на підставі сертифікатів Українського центру оцінювання якості освіти.

Депутат також зауважила, що окремо слід відзначити професійність роботи МОН та Українського центру оцінювання якості освіти, котрі попри помітний політичний тиск зуміли відповідально підійти до організаційного забезпечення незалежного оцінювання.

 "Газета по-укаїнськи".

Зараз ви читаєте новину «У ЄЦ вважають зовнішнє тестування успішним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути