вівторок, 09 вересня 2008 19:24

У справі про замах на Гордона Брауна з"явився п"ятий обвинувачений

Британська влада пред"явила звинувачення п"ятому підозрюваному в підготовці замаху на прем"єр-міністра країни Гордона Брауна. Як повідомляє ВВС News, 29-річний житель міста Дербі, графство Дербішір, Ренар Луша з"явиться перед судом в середу, 10 вересня. Тоді пройдуть попередні слухання у його справі.

Висновок про те, що на Брауна може готуватися замах, був зроблений після того, як на одному з сайтів ісламізму в інтернеті виявили заяву угрупування, що називає себе "Аль-Каїда у Великій Британії". Автори повідомлення вимагали відкликати британські війська з Іраку і Афганістану, а також закликали до вбивства Брауна і його попередника на посту прем"єра Тоні Блера.

У серпні-вересні 2008 року були пред"явлені звинувачення чотирьом жителям графства Ланкашір, яких підозрюють в причетності до публікації заяви екстремістського угрупування. Вік цих людей складає від 21 року до 24 років.

Всім затриманим пред"явлені звинувачення в підбурюванні до здійснення вбивств та терактів, а також розповсюдженні екстремістських матеріалів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У справі про замах на Гордона Брауна з"явився п"ятий обвинувачений». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути