пʼятниця, 21 грудня 2007 16:34

У Брюсселі посилюють заходи безпеки через загрозу терактів

Правоохоронні органи Бельгії в п"ятницю, 21 грудня, оголосили про посилення заходів безпеки в Брюсселі у зв"язку із загрозою терактів, повідомляє бельгійська Le Soir.

Рано вранці поліція провела декілька рейдів, затримала і допитала 14 ймовірних ісламістів.

Як стало відомо, вони готували втечу з тюрми одного з своїх соратників, тунісця Нізара Трабельсі (Nizar Trabelsi), і збиралися використовувати для цього зброю і вибухові речовини.

За словами представника міністерства внутрішніх справ Алена Лефевра (Alain Lefevre), немає ніяких гарантій, що вибухівка, приготована для втечі, не буде в найближчий день використана для здійснення терактів в людних місцях.

Посилені заходи безпеки і спостереження діятимуть до 2 січня, вони стосуватимуться в основному "стратегічних об"єктів" Брюсселя, а також місць великого скупчення людей: вокзалів, станцій метро, аеропортів і різдвяних ярмарків.

Як відзначає Le Soir, Нізар Трабельсі, якого планували звільнити ісламісти, в 2004 році був засуджений бельгійським судом до десяти років в"язниці за підготовку нападу на військову базу Kleine-Brogel. Трабельсі - колишній футболіст, який прилучився до "Аль-Каєде" і зустрічався в Афганістані з Осамой Бін Ладеном, повідомляє lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Брюсселі посилюють заходи безпеки через загрозу терактів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути