Ексклюзиви
вівторок, 04 вересня 2012 20:26

У Броварах продавці ринку захищали націоналістів від міліції
15

Фото: Фото: Володимир Хом'як

Сьогодні в Броварах під стінами міського районного суду міліціонери побили мітингувальників. П'ятьох активістів заарештували. Представники Комітету визволення політв'язнів, ВО "Свобода", ОУН та інші хотіли провести акцію на честь річниці вбивства майора Миколи Симоненка.

Минулого року в селі Семиполки Броварського району Київської області Віталій Запорожець розстріляв міліціонера із мисливської рушниці. За це його засудили до 14 років позбавлення волі.

Близько 14.00 під стіни Броварського міського районного суду прийшло близько 20 активістів. Вони розгорнули банер із написом: "Віталій Запорожець — наш герой", підняли прапор України із портретом Запорожця. На сходах перед входом до суду поставили імпровізовану шибеницю та опудало судді Тамари Міхієнкової, яка винесла Запорожцю вирок. Після виступу голови Комітету визволення політв'язнів Миколи Коханівського, його побратими спробували повісити опудало за мотузку на шибениці. В цей момент підбігло двоє міліціонерів та спробували їм завадити.

"Я прошу вас цього не робити. Це вже занадто", - почав кричати один із правоохоронців.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Націоналістам у Броварах не дали "повісити" суддю: п'ятеро активістів опинились у райвідділку

Активісти не зважали на заборону і просунули голову опудала у петлю. В цей час до них підбігло ще близько п'яти міліціонерів. Почали хапати мітингувальників за руки та відтягувати.

"Це мирна акція. Ми нічого не порушуємо. Не бийте людей", - почав захищати своїх знайомих Коханівський.

"Рука. Відпустіть руку — зламаєте!", - спробував вирватися від правоохоронців голова секретаріату ОУН Кость Зацарний. В мирній акції він виконував роль ката.

Через кілька хвилин метушні Зацарний вирвався із натовпу та побіг в сторону ринку через дорогу. За ним погналися близько п'яти міліціонерів. Деякі продавці почали ховатися за своїми лотками. Інші загородили шлях міліціонерам аби ті не впіймали активіста.

"Що ви тут хочете? Отак народ захищаєте? Ви бандитів ловіть, а не бідних людей. Що вони зробили?" - кричала продавщиця кавунів. Її товар біля самісінької дороги. Кілька кавунів впали на асфальт та покотилося на проїжджу частину.

Поки міліціонери намагалися вирватися із оточення продавців, Зацарний вибіг із сусіднього торгового ряду. Почав бігти у сторону дороги на Київ. Через кілька секунд молодий міліціонер вискочив із того ж ряду і повалив чоловіка на землю. Руки заламав за спиною та прикував до огорожі поруч, обличчям вдарив в асфальт.

"Думай перед тим як таке казати. Хотів надурити? Самий розумний? Зараз, зачекай", - кричить на вухо затриманому міліціонер.

Захеканий встає на ноги та гукає колег. Ті поспіхом вириваються з ринку і біжать до огорожі. Оточують затриманого. Разом із людьми у формі у коло стають двоє міліціонерів в цивільному. На питання продавців ринку та активістів кажуть, що прості українці і в міліції не працюють.

"То як такі українці, то чого своїх б'єте? Такі самі менти, як і ті", - кричить жінка років 50-ти на коротко підстриженого чоловіка в кольоровій футболці та синіх джинсах.

"Іди звідси, бо будеш разом з ним сидіти", - вказує головою на Зацарного та відштовхує жінку. Та чіпляє його за футболку, одяг тріщить під руками.

За кілька хвилин під'їжджає автобус із бійцями "Беркуту". Ті заштовхують затриманих у автобус та їдуть в невідомому напрямку.

Зараз ви читаєте новину «У Броварах продавці ринку захищали націоналістів від міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

172

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути