середа, 27 червня 2012 17:27

Нардеп вимагає дорозслідування вбивства міліціонера: "У Запорожця є серйозні пом'якшуючі обставини"

Нардеп вимагає дорозслідування вбивства міліціонера: "У Запорожця є серйозні пом'якшуючі обставини"
Юрій Кармазін каже, що Запорожець не заслуговує такого покарання. Фото: karmazin.org.ua

Народний депутат і правозахисник Юрій Кармазін вимагає розслідувати неадекватну поведінку вбитого Віталієм Запорожцем міліціонера.

Про це він заявив у коментарі Gazeta.ua.

Нагадаємо, що сьогодні суд виніс убивці міліціонера Віталію Запорожцю вирок - 14 років позбавлення волі. Односельчани чоловіка стали на захист, та неодноразово повідомляли про знущання з боку правоохоронця. В день убивства міліціонер Симоненко зламав Запорожцю руку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди вимагають звільнення для Віталія Запорожця, який "убив ментозавра"

Не зважаючи на те, що вбивство виправдати не можна, Кармазін каже, що чоловік явно був у стані афекту на момент вбивства, тому політик звинувачує слідство у халатності.

"Я стежив за цим процесом. Можу сказати одне: вбивство є вбивство, його не можна виправдати. Я не можу виправдати вбивство, але я бачу серйозні пом'якшувальні обставини. Тому в мене є підстави ставити під сумнів кваліфікацію цього злочину як навмисне вбивство. Скоріш за все, людина знаходилась у специфічному становищі, яке було викликане неправомірними діями убитого", - зазначив юрист.

З огляду на ці обставини, справа може мати продовження, вважає Кармазін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивці міліціонера Віталію Запорожцю дали 14 років

"Я маю на увазі, в сторону зменшення цього вироку Апеляційним судом. У противному випадку, люди цього просто не зрозуміють. Коли за вбивство кількох людей абсолютно безвинних дають ті самі 14 років і тут, коли односельчани стверджують, що цей міліціонер буквально знущався над людьми... Я вважаю, що ця теза також потребує доказу, бо з приводу цього також мало бути проведене розслідування. Тобто: я вбачаю недоліки влади і недоліки оперативного слідства в тому, що вони не провели розслідування по фактам, які були повідомлені громадянами про абсолютну неадекватність поведінки зокрема цього представника міліції, про знущання над людьми", - додав він.

Той резонанс, який отримало вбивство міліціонера у суспільстві, може нарощуватися й надалі, впевнений нардеп, тому "найбільш імовірно що Апеляційний суд знизить це покарання, яке призначено, і можливо навіть поміняє кваліфікацію на більш м'яку".

Зараз ви читаєте новину «Нардеп вимагає дорозслідування вбивства міліціонера: "У Запорожця є серйозні пом'якшуючі обставини"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути