понеділок, 05 травня 2008 11:01

У Британії конфіскована найбільша в історії партія кокаїну

Британська поліція конфіскувала найбільшу в історії країни партію кокаїну на суму 30 мільйонів доларів.

Гігантська партія наркотиків була вилучена в неділю, пише газета TheGuardian. Орієнтовна вартість вилученого складає 30 мільйонів доларів. Наркотики були знайдені в двох автомобілях, які були оглянуті в порту. Шість чоловік, що супроводжували груз, арештовані.

Такий крупний успіх став результатом довгого розслідування, яке проводили поліцейські графств Камбрія і Ланкашір в співпраці з митною службою.

"Це одна з найкрупніших конфіскацій, коли-небудь здійснених у Великобританії", - відзначив один з поліцейських.

Начальник поліцейського підрозділу в Камбрії Джеф Ештон відмовився пояснити, скільки саме кокаїну вилучили поліцейські. Проте він відмітив, що розслідування продовжується. За словами Ештона, зараз поліція проводить облави в офісах і приватних будинках підозрюваних, розташованих в графствах Ланкашір, Ноттінгемшир і Лінкольншир.

Назву порту Ештон також залишив в секреті на користь слідства. Відомо тільки, що порт знаходиться поза межами Камбрії. Ештон лише пояснив, що автомобілі, що були оглянуті, прибули з материка (з Європи) в неділю вранці.

Відзначимо, що два місяці тому експерти ООН дійшли висновку, що крупні постачальники наркотиків працюють без особливого ризику, оскільки правоохоронні органи багатьох держав опинилися не здатні зібрати необхідну інформацію про діяльність наркокартелів.

За даними ООН, останнім часом наркомафія використовує нові маршрути доставки зілля. Кокаїн з Південної Америки спочатку переправляється до Західної Африки, а звідти вже поступає до Європи, повідомляє Newsru.

Зараз ви читаєте новину «У Британії конфіскована найбільша в історії партія кокаїну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути