неділя, 08 лютого 2009 14:40

В Австралії вирують найбільш смертоносні в історії країни пожежі

В Австралії вирують найбільш смертоносні в історії країни пожежі
Лісові пожежі в Австралії стали найбільш смертоносними в історії країни. За останніми даними, передає Associated Press, число жертв лиха вже досягло 84 осіб. Тим самим побитий сумний рекорд пожеж 1983 року, коли загинули 75 осіб.

Пожежі почалися на фоні спеки і швидкого вітру в суботу, головним чином в штаті Вікторія, а також в штаті Новий Південний Уельс. Вогонь знищив щонайменше 700 житлових будинків. "Пекло у всій своїй люті прийшло до доброго народу Австралії", - заявив прем"єр-міністр країни Кевін Радд, який в неділю відвідав зону лиха. Радд також оголосив про негайне виділення надзвичайної допомоги в розмірі 10 мільйонів австралійських доларів (близько 7 мільйонів доларів США).

До вечора неділі за місцевим часом у штаті Вікторія залишалося близько тридцяти некерованих вогнищ пожежі, хоча в цілому ситуація покращилася. В подальшому для боротьби з лихом буде задіяна армія. За оцінками влади, для остаточної перемоги над вогнем потрібно кілька днів - навіть якщо температура буде триматися на відносно низькому рівні. У суботу, під час початку пожеж, рівень спеки сягав 47 градусів за Цельсієм.

Зараз ви читаєте новину «В Австралії вирують найбільш смертоносні в історії країни пожежі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути