пʼятниця, 22 лютого 2008 13:25

У Вірменії затриманий підозрюваний у підтасовуванні підсумків президентських виборів

 Голова виборчої дільничної комісії N9/31 Єревану Едуард Агаджанян затриманий спеціальною слідчою службою Вірменії, повідомили "Інтерфаксу" у прес-службі генеральної прокуратури республіки. У чию користь він і його підлеглі підтасовували результати - не повідомляється. Але влада стверджує, що у всій країні це єдина дільниця, де зафіксовані серйозні розбіжності.

"Спеціальною слідчою службою від ЦВК Вірменії було отримано повідомлення про фальсифікацію і підтасовування підсумків голосування на виборах президента 19 лютого, яке зробили голова, його заступник і члени виборчої комісії дільниці N9/31 Єревану", - повідомила прес-секретар генпрокурора Сона Трузян.

У ході розслідування з"ясувалося, що голова комісії цієї дільниці, його заступник, секретар і члени комісії у постанові про підсумки голосування внесли і підкріпили своїми підписами "очевидні помилкові, спотворені дані, підтасовувавши підсумки голосування", - сказала прес-секретар. Порушено справу, ведеться слідство.

Заступник голови ЦВК Вірменії Арутюн Шахбазян заявив в ефірі Громадського телебачення Вірменії, що перерахунок голосів,  що проходить на ряді виборчих дільниць,  поки не зафіксував істотних відмінностей з попередніми даними.

Заступник голови ЦВК повідомив, що був зафіксований лише один випадок невідповідності результатів голосування і складеного протоколу на виборчій дільниці N9/31 в Єревані. "Відомості про цей факт були передані в генеральну прокуратуру Вірменії, і по ним було порушено кримінальну справу", - сказав він. Процес перерахунку голосів продовжується.

За підсумками перерахунку голосів на одній з виборчих дільниць число отриманих кандидатом в президенти Вірменії Сержем Саркісяном голосів скоротилося на 314. А у прес-службі партії "Орінац еркір" підтвердили, що у кандидата в президенти Артура Багдасаряна стало на 50 голосів більше.

Перерахунок важливий у світлі того, що напередодні партія "Орінац еркір" заявила, що починає процес по перегляду і оскарженню результатів президентських виборів Вірменії. Партія вимагає визнати недійсними результати голосування на більш як 100 виборчих дільницях, провести повторний підрахунок голосів більш як на 200 виборчих дільницях.

Партію обурює, що, якщо вірити ЦВК (а також зарубіжним спостерігачам, що визнали результати виборів), то Серж Саркісян набрав 52,86% голосів виборців і переміг у першому турі. За екс-президента Вірменії Лєвона Тер-Петросяна проголосували - 21,5%, а Артур Багдасарян набрав 16,66% голосів, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Вірменії затриманий підозрюваний у підтасовуванні підсумків президентських виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути