четвер, 15 травня 2008 09:11

В Японії побудували вертоліт Леонардо да Вінчі (ФОТО)

 
Найменший в світі одномісний вертоліт вагою 75 кг створено в Японії відповідно до задуму Леонардо да Вінчі і незабаром зробить випробувальний політ на батьківщині генія Ренесансу - в місті Вінчі біля Флоренції. Про це повідомив журналістам у Токіо творець машини - інженер Геннай Янагісава.

Створений ним вертоліт ГЕН Ейч-4 - це відкрите крісло, над яким прикріплено мотор і два ротори, що обертаються в протилежних напрямах. Вертоліт вже успішно пройшов випробування в японській гірській префектурі Нагано і може розвивати швидкість до 50 км на годину, повідомляє ЛІГА Бізнес Інформ.

У лютому Книга рекордів Гіннесу зареєструвала цей апарат як найменший в світі вертоліт, здатний нести людину.

Він не має хвоста, як і машина, запропонована Леонардо да Вінчі. Інженер Янагісава вже відвідав місто Вінчі та домовився з його мером про проведення там випробувального польоту 25 травня.

Леонардо да Вінчі створив нарис свого вертольота в 1493 році. Малюнок було знайдено в ХIХ столітті та визнано зараз першим проектом апарату вертикального зльоту і посадки, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «В Японії побудували вертоліт Леонардо да Вінчі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути