середа, 20 квітня 2011 12:39

В Англії поховали скелет підлітка, який служив двісті років експонатом

В селі Хенхем, розташованому неподалік від Брістоля, у Великій Британії поховали юнака, останки якого два століття були навчальним посібником у британському вузі. Історія Джона Хорвуда почалася в 1821-му, коли хлопцю було лише 17 років.

Одного разу, прогулюючись вулицями села Хорвуд побачив свою кохану під ручку з іншим хлопцем. У пориві ревнощів він схопив з землі камінь і жбурнув його в дівчину, влучивши прямо в скроню. Кілька днів по тому Еліза Белсум померла, а Джон був засуджений і повішений на очах у жителів села.

Тіло вирішили використовувати з метою медичного експерименту та передали в розпорядження професора Брістольського університету. На очах у 80 студентів доктор Сміт справив ретельний розтин трупа, а результати описав у своїй книзі. Зы шкіри молодої людини пошили обкладинку для підручника з анатомії. Скелет Хорвуда доктор помістив у своєму кабінеті і ще довгий час з гордістю демонстрував його відвідувачам.

Історія юнака закінчилася лише 190 років потому.

Далека родичка його брата, 67-річна Мері Халлівел, вивчивши архіви, виявила скелет предка в засіках Брістольського університету і зажадала поховати його: "Я дуже хотіла, щоб бажання його батьків виповнилося й бідного хлопчика поховали. Тоді і я буду спокійна", - розповіла жінка.

Скелет юнака поклали в чорний гріб, і, дотримуючись усіх традицій, поховали на кладовищі його рідного села. Попрощатися з Хорвудом прийшли більше 50 односельців.

Насправді молода людина не вбивала свою кохану. Кинувши камінь, Хорвуд лише зачепив скроню дівчини. З маленькою ранкою і головними болями Еліза звернулася до сільського лікаря. Оглянувши дівчину, лікар сказав їй, що рана заражена і необхідно терміново робити операцію. Медик сам заніс у кров дівчини інфекцію. Розпочався абсцес, і кілька днів по тому нещасна померла.

У 19-му столітті судові розгляди не відрізнялися справедливістю, тому селяни не стали розбиратися, в чому справа, і звинуватили у смерті дівчини підлітка.

Зараз ви читаєте новину «В Англії поховали скелет підлітка, який служив двісті років експонатом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути