вівторок, 01 травня 2007 17:55

У Англії арештовані тридцять борців за права тварин

Тридцять людей було затримано рано вранці у вівторок на території Великобританії, Бельгії і Нідерландів за підозрою в участі в екстремістських акціях так званих "борців за права тварин". Як повідомляє Guardian з посиланням на джерела в британській поліції, операція, в якій було задіяно близько 700 поліцейських, стала найбільш масштабною акцією, що коли-небудь проводилася відносно саме цього роду екстремістів, і стала результатом дворічного розслідування.

Раніше в результаті поліцейських рейдів за підозрою в участі в екстремістських акціях було арештовано ще 27 людей, троє з яких згодом були відпущені з-під варти.

За даними слідства, всі затримані у вівторок - 29 з них проживають в 12 британських графствах, двоє - в Голандії, а ще один - в Бельгії - можуть бути причетні до діяльності підпільної екологічної організації "Фронт звільнення тварин" (Animal Liberation Front (ALF)), що базується на території Великобританії. Атакам членів ALF піддаються різні комерційні організації, наукові і дослідницькі центри, що використовують тварин для медичних дослідів, а також фермери, що займаються м"ясним тваринництвом. За останні роки зафіксовані численні випадки підпалів, вандалізму і погромів.

Зокрема, в лютому 2007 року вони намагалися підпалити Оксфордський університет. Борці за права тварин закидають території дослідницьких центрів і ферм пляшками із запальною сумішшю, а також тероризують, загрожують розправою і залякують співробітників організацій і фермерів. Збиток, нанесений діяльністю ALF економіці Великобританії, досягає мільйонів фунтів стерлінгів. Проблема така велика, що прем"єр-міністр Великобританії Тони Блер минулого року поставив перед поліцією завдання зупинити борців за права тварин.

Як повідомили в поліції, операція з припинення діяльності ALF буде продовжена, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «У Англії арештовані тридцять борців за права тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути