вівторок, 23 лютого 2010 11:28

В Афганістані загинула вже тисяча американців

В Афганістані загинула вже тисяча американців

Кількість американських військовослужбовців, які загинули в Афганістані з моменту початку військової операції у 2001 році, досягла тисячі осіб.

Про це повідомляється у вівторок на icasualties.org - незалежному сайті, створеному для відстеження втрат, яких зазнала багатонаціональна коаліція на чолі зі США в Ісламській республіці.

За даними сайту, цієї відмітки було досягнуто, коли американське військове командування в понеділок повідомило про загибель чергового свого військовослужбовця на півдні Афганістану.

За весь час військових дій найбільш "кривавим" для американського контингенту став минулий рік, коли в Афганістані загинули 316 військовослужбовців США. У 2010 році втрати американського контингенту склали вже 54 людини.

Великобританія і Канада під час афганської кампанії втратили 264 та 140 осіб відповідно. Втрати інших країн, що входять до коаліції, не перевищують 100 осіб.

США ведуть затяжну війну в Афганістані вже вісім років, після того як в 2009 році становище в цій країні серйозно погіршилося, нинішній глава Білого дому Барак Обама прийняв рішення збільшити військовий контингент до серпня 2010 року до майже 100 тисяч осіб. При цьому він зазначив, що поступове виведення військ розпочнеться з липня 2011 року, проте Пентагон пізніше пов"язав дату початку виведення військ з конкретними успіхами операції.

Підставою до початку операції США і їх союзників в Афганістані став теракт, здійснений бойовиками Аль-Каїди 11 вересня 2001 в Нью-Йорку, коли за допомогою двох захоплених терористами пасажирських літаків було зруйновано вежі Всесвітнього торгового центру.

РИА-Новости

Зараз ви читаєте новину «В Афганістані загинула вже тисяча американців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути