Ексклюзиви
субота, 13 лютого 2010 16:10

НАТО вперше випробував нову стратегію в Афганістані

НАТО вперше випробував нову стратегію в Афганістані

Американські морські піхотинці та солдати афганської армії в суботу увійшли до міста Марджа провінції Гельменд, що знаходиться під контролем руху "Талібан".

За словами Ніка Картера, котрий очолює війська НАТО в південних регіонах Афганістану, з моменту початку операції проти талібів, що стартувала в ніч на 13 лютого, було убито п"ятеро бойовиків, ще вісім захоплені в полон. Повідомлень про жертви серед мирного населення немає.

Командувач афганськими військами в регіоні генерал Шер Мохаммед Зазай, у свою чергу, відзначив, що таліби чинять слабкий опір. Афганські солдати і сили НАТО вже узяли під контроль 11 з 13 запланованих місць в околицях Марджі та усередині міста.

Наголошується, що операція зі встановлення контролю над цією місцевістю, де розташована велика кількість макових полів, стане першим випробуванням нової стратегії НАТО в Афганістані, орієнтованої на захист мирного населення.

Марджа є найбільшим містом на півдні Афганістану, що знаходиться під контролем Талібів, і вважається перевалочною базою контрабандистів, котрі перевозять зброю і наркотики.

Після встановлення контролю над місцевістю сили НАТО мають намір зайнятися відновленням міста і околиць, щоб заручитися підтримкою місцевих жителів. У Марджі та довколишніх селах проживають приблизно 125 тисяч осіб.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «НАТО вперше випробував нову стратегію в Афганістані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути