понеділок, 21 січня 2008 09:55

Звільнено головного редактора Los Angeles Times

Звільнено головного редактора Los Angeles Times
 Звільнено головного редактора  четвертої за розміром газети США Los Angeles Times, відомий журналіст Джеймс Ошиа, повідомляє газета пізно увечері в неділю, 20 січня, на своєму інтернет-сайті.

"Головний редактор Los Angeles Times звільнений за відмову здійснити бюджетні скорочення за наказом свого видавця", - йдеться  у повідомленні, де рішення про звільнення Ошиа пояснюється тим, що, за наявною інформацією, він відмовився урізати витрати новинної редакції цього видання на 4 мільйони доларів.

Загальний річний бюджет новинної редакції Los Angeles Times складає 120 мільйонів доларів.

Редактор і видавець повідомляють про те, що рішення про звільнення Ошиа прийняв  видавець Los Angeles Times Девід Хіллер.

Хіллер оспорює це твердження і заявляє, що Ошиа не звільнений, а йде з свого поста в рамках узгодженого плану з реорганізації вищої ланки керівництва газети.

Звільнений головний редактор з трактуванням видавця не згоден.

Журналісти Los Angeles Times спробували отримати роз"яснення у головного власника газети, американського мультимільярдера Семуеля Зелла, але медіа-магнат зараз знаходиться в поїздці за кордоном і недоступний для коментарів.

Газета New York Times з посиланням на свої джерела повідомляє, що Ошиа звільнений за незгоду з рішенням видавця Хіллера скоротити бюджет газети і звільнити частину співробітників новинної редакції в рік, коли в США проходять вибори президента і коли американські газети традиційно збільшують свої витрати.

Los Angeles Times нагадує, що Ошиа був призначений головним редактором цього видання в листопаді 2006 року і змінив на цій посаді Діна Бакета, який пішов у відставку після того, як заявив, що його дуже турбує тиск на нього, з метою скоротити витрати новинної редакції.

Американські газети через популярність Інтернету зараз переживають нелегкі часи і змушені жорстко конкурувати з ІНТЕРНЕТ-ЗМІ за гроші рекламодавців, повідомляє Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Звільнено головного редактора Los Angeles Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути