середа, 01 серпня 2007 15:44

Ющенко буде жорстко реагувати на чорний піар перед виборами

Президент Віктор Ющенко попереджає про неприйнятність роздмухування в Україні "політичних істерик" навколо зовнішньополітичного вибору, національної безпеки та гуманітарної політики.

Про це йдеться в заяві президента щодо захисту прав і свобод громадян у виборчий час, повідомляє прес-служба глави держави.

"Спекуляції на ці теми є особливо небезпечними, а отже, повинні отримати швидку і адекватну державну реакцію", - наголошує Ющенко.

Крім того президент закликав усі державні органи, правоохоронні структури і політичні сили "виявити підвищену відповідальність у справі додержання прав і свобод українських громадян".

"Я гарантую чесний характер переобрання парламенту. Наголошую, що відповідні державні інституції та силові відомства не повинні стати заручниками політичних процесів", - заявив зі свого боку Ющенко.

Також він висловив сподівання, що "учасники виборчих перегонів вестимуть чесне політичне змагання".

"Застосування "чорних технологій" має обернутися суспільним вироком для їхніх замовників і виконавців. Люди очікують від українських політиків не зведення взаємних рахунків, а реальної програми роботи", - пояснив президент.

Ющенко "жорстко" вимагає від правоохоронних органів "ефективних дій для підтримки суспільного спокою і безпеки, недопущення найменших замахів на мир і стабільність у країні, запобігання та оперативного виправлення будь-яких порушень виборчого законодавства".

"Разом з усім суспільством сподіваюся, що судова гілка влади продемонструє неупередженість, об"єктивність і здатність ефективно стояти на сторожі закону", - додав він.

Президент висловив занепокоєність "випадками розбійних нападів на представників засобів масової інформації та ознаками залякування журналістів і видавців".

"Різку і негайну відсіч таким діям мають дати і правоохоронні структури, і найширші громадські кола", - заявив Ющенко.

Він закликав усіх учасників виборчого процесу до відповідальності перед людьми і прямо застеріг від будь-яких дій, які можуть негативно вплинути на стан громадянських свобод в Україні, на загальну ситуацію в державі, на ефективне функціонування виборчих комісій та органів влади, передає Українська правда.
Зараз ви читаєте новину «Ющенко буде жорстко реагувати на чорний піар перед виборами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути