Ексклюзиви
середа, 05 червня 2024 15:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Уряд схвалив бронювання поліцейських і рятувальників ДСНС

Уряд схвалив бронювання поліцейських і рятувальників ДСНС
Уряд схвалив бронювання поліцейських і рятувальників ДСНС. Фото: ДСНС

У середу, 5 червня, Кабінет міністрів України ухвалив постанову, яка передбачає бронювання від мобілізації, зокрема, працівників ДСНС в обсягах не більше 50%.

Окрім рятувальників, Кабмін обмежив бронювання співробітників Національної поліції, органів прокуратури, Бюро економічної безпеки, Державної кримінально-виконавчої служби, Служби судової охорони, судів, установ судової системи та органів досудового розслідування. Про це повідомив народний депутат від фракції Європейська солідарність Олексій Гончаренко у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейські та рятувальники мають бути заброньовані на 100% - Веніславський

3 червня петиція до Кабінету міністрів із закликом забронювати від мобілізації увесь особовий склад пожежної охорони та служби надзвичайних ситуацій, оперативно-рятувальної служби та інших працівників цивільного захисту набрала необхідні 25 тисяч голосів.

Авторка петиції зазначила, що на цей час бронь із частини працівників цивільного захисту знята. У петиції йшлося, що працівники ДСНС здійснює важливу місію в тилу, захищаючи українців від вогню та інших надзвичайних ситуацій, тому мають бути заброньовані.

4 травня народний депутат Федір Веніславський заявив, що наразі розмов про зняття бронювання з поліцейських та рятувальників у парламенті немає.

Нардепи пропонують бронювати від мобілізації працівників за 20 тис. грн військового збору. У Комітеті з питань економічного розвитку Верховної Ради ініціативною групою напрацьований варіант економічного бронювання від мобілізації.

Пропозиції надають можливість роботодавцю самостійно визначити стратегічно важливих для підтримки життєдіяльності бізнесу робітників, сплатити 20 тис. грн в місяць військового збору за кожного з них.

Зараз ви читаєте новину «Уряд схвалив бронювання поліцейських і рятувальників ДСНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути