середа, 30 червня 2010 10:00

Ураган у Мексиканській затоці гонить нафтову пляму до узбережжя США

Ураган у Мексиканській затоці гонить нафтову пляму до узбережжя США

Тропічний шторм "Алекс", що лютує зараз над Мексиканською затокою, зміцнів до урагану першої категорії небезпеки, повідомив Національний центр по спостереженню за ураганами в Майамі.

В даний час сила вітру шторму складає 120 км на годину. Епіцентр урагану знаходиться в 415 км на південний схід від техаського міста Браунсвілл. "Алекс" рухається на північний захід зі швидкістю 14,4 км на годину. Розмах його "крил" досягає 165 км. Метеорологи припускають, що, коли "Алекс" досягне суші, він стане ураганом другої категорії небезпеки.

Як вважають фахівці з Національного центру по спостереженню за ураганами в Майамі, "Алекс" завдасть основний удар на кордоні США і Мексики в районі гирла річки Ріо-Гранде. У зв'язку з цим у прилеглих районах в обох державах оголошено штормове попередження. У штаті Техас, на який доведеться удар урагану, надзвичайний стан оголошено в 19 округах.

У разі потреби за розпорядженням губернатора штату допомогу жителям охоплених негодою районів будуть надавати 2,5 тис. бійців Національної гвардії США, у розпорядження яких надані, в тому числі, вісім вертольотів і три військово-транспортні літаки С-130.

Ураган втрутився у роботи з ліквідації наслідків розливу нафти в результаті аварії на буровій платформі нафтової компанії ВР. За словами метеорологів, шторм безпосередньо не торкнеться зони, де ведуться очисні роботи, проте хвилі і вітер, які дійдуть до району лиха, поженуть величезну нафтову пляму до берегу штату Луїзіана.

Крім того, в даний час в районі екологічної катастрофи через сильні хвиль припинені очисні роботи. Танкери, у які надходить нафта з аварійної свердловини, виведені із зони шторму.

ИТАР-ТАСС

Зараз ви читаєте новину «Ураган у Мексиканській затоці гонить нафтову пляму до узбережжя США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути