вівторок, 15 червня 2010 10:26

У США сталася чергова "нафтова" катастрофа

У США сталася чергова "нафтова" катастрофа

Кілька тисяч літрів нафти вилилося в річку Ред Б'ют, що протікає у самому центрі американського міста Солт-Лейк-Сіті (штат Юта), через аварію на трубопроводі компанії Chevron.

Про це повідомив представник керівництва американського нафтового гіганта.

За його словами, аварія виникла, за попередніми даними, через "утворення електричної або вольтової дуги, яка могла пропалити в обшивці трубопроводу величезну діру".

Аварію спричинила ціла низка неприємностей, зауважив представник компанії. Увечері в п'ятницю, 11 червня, на лінію електропередачі поблизу трубопроводу впала гілка дерева, через що, на його думку, і могла утворитися електродуга, яка пропалила дірку в металевій трубі.

Водночас у місцевій енергетичній компанії вважають таку можливість "дуже малоймовірною".

За даними Chevron, у результаті аварії в невелику річку Ред Б'ют за останні дні потрапило 33 тисячі галонів сирої нафти. При цьому в компанії не знають, коли саме міг початися витік з пошкодженої труби - у п'ятницю ввечері чи в суботу вранці.

Наразі аварія ліквідована, і велику частину нафтового розливу вдалося зібрати в ставку міського парку.

Однак частина нафти могла потрапити і в річку Джордан, що впадає у Велике Солоне озеро, про що свідчить виявлена у воді характерна плівка.

Нафта досі загрожує життю численних качок, гусей та форелі, що мешкають в ставку і річці. Деякі з птахів, за свідченням місцевої влади, вже загинули.

Найбільшим аварійним розливом нафти в США став інцидент в Мексиканській затоці, масштаби якого перевищили наслідки від аварії танкера Exxon Valdez біля узбережжя Аляски в 1989 році. Тоді з судна вилилося близько 260 тисяч барелів нафти. Керована BP платформа Deepwater Horizon затонула біля узбережжя штату Луїзіана 22 квітня після 36-годинної пожежі, що сталася після потужного вибуху. Витік нафти вже завдав шкоди штатам Луїзіана, Алабама, Міссісіпі, Флорида і загрожує регіону екологічною катастрофою.

Вести

Зараз ви читаєте новину «У США сталася чергова "нафтова" катастрофа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути