Ексклюзиви
вівторок, 03 серпня 2010 16:28

Університети набрали студентів з "липовими" документами - Опора

Університети набрали студентів з "липовими" документами - Опора

Громадянська мережа "Опора" заявляє про велику кількість "липових" переможців престижних конкурсів серед абітурієнтів у топ-рейтингах найпрестижніших ВНЗ.

Про це йдеться в повідомленні Громадянської мережі "Опора".

Найбільшу кількість "липових" переможців всеукраїнських олімпіад та конкурсів серед абітурієнтів зареєстровано у Київському національному університеті ім. Т.Шевченка, зазначає "Опора".

"До Громадянської мережі "Опора" почали масово звертатися абітурієнти та їх батьки з підозрами щодо того, що топ-рейтинги найпрестижніших ВНЗ зайняли липові переможці престижних конкурсів. У зв"язку з цим "Опора" перевірила списки абітурієнтів Київського національного університету ім. Т.Шевченка та Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана (КНЕУ)", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, з 11 позицій топ-рейтингу до Інституту журналістики КНУ ім. Т.Шевченка (http://vstup.info/2010/i2010i80d6.030301137list.html) у 10 абітурієнтів є позначка "+" в графі "переможець олімпіад/конкурсів". Втім, прізвищ цих 10 абітурієнтів немає ні у Наказі МОН N504 "Про підсумки Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів 2009/2010 навчального року" (http://osvita.ua/legislation/Ser_osv/7725), ні у Наказі N536 "Про підсумки проведення III етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2010 році" (http://osvita.ua/legislation/Ser_osv/7779).

В "Опорі" зазначили, що відсутність абітурієнтів у списках наказів свідчать про фальсифікацію даних та зловживання особами права на першочергове зарахування.

У зв"язку з цим "Опора" звертається до приймальних комісій ВНЗ України з проханням перевірити наявність документів в особистих справах абітурієнтів, що підтверджують їх перемоги, та звірити прізвища з відповідними наказами МОН.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Університети набрали студентів з "липовими" документами - Опора ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути