четвер, 15 липня 2010 09:48

Вузи почали приймати документи від абітурієнтів

Вузи почали приймати документи від абітурієнтів

Сьогодні, 15 липня, розпочинається прийом документів до вищих навчальних закладів України. Приймальні комісії працюватимуть два тижні.

23 липня у вузах стартують вступні випробування, які триватимуть до кінця місяця. Остаточні списки тих, хто став студентом, повинні оголосити до 10 серпня.

Цього року практично всі столичні університети перестрахувалися від напливу пільговиків і підняли мінімальну планку суми балів у випускному сертифікаті. Тепер замість прописаних Міністерством освіти 124 бали, для вступу в деякі вузи абітурієнт повинен мати 150, а то й 180 балів.

У деяких навчальних закладах минулого літа був великий наплив пільговиків - їх співвідношення до звичайних абітурієнтів становило до 90%, що насамперед б'є по вузах і факультетах точних наук.

Цьогорічні правила вступу мають на меті відсіяти слабких студентів, та тих, які прикриваються фальшивими довідками про здоров'я або іншими пільговими категоріями.

Києво-Могилянська академія піднімає планку суми випускного сертифіката з 124 до 180 балів за напрямом "Право", для фізиків і комп'ютерників - до 160 балів. У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка 170 балів встановлено для абітурієнтів, які претендують на навчання юридичних та журналістських спеціальностей.

Нагадаємо, цього року випускник має право подати заяву на вступ та відповідні документи не більше, ніж до п'яти ВНЗ України, та не більше, ніж на три спеціальності у кожному з них.

"КП в Украине".

Зараз ви читаєте новину «Вузи почали приймати документи від абітурієнтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути