Ексклюзиви
четвер, 21 грудня 2017 05:45

Unicef: Донбас перетворився на один з найбільш замінованих регіонів світу

Unicef: Донбас перетворився на один з найбільш замінованих регіонів світу
Unicef розповів, що Донбас небезпечний для 220 тисяч дітей. Фото: Unicef

Східна Україна перетворилася на один з найбільш замінованих регіонів світу, де боєприпаси, що не розірвалися, становлять небезпеку для 220 тисяч дітей.

ЮНІСЕФ закликав сторони конфлікту на Донбасі припинити бойові дії та дозволити почати розмінування і відновлення постраждалих від конфлікту районів, інформує УНН.

"Східна Україна стала одним з найбільш замінованих місць у світі, що ставить під загрозу 220 тисяч дітей, які проживають, грають і ходять до школи у районах, засмічених мінами, боєприпасами та іншими смертоносними пережитками війни", — йдеться в повідомленні ЮНІСЕФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світ побачив, як живе Донбас

За даними Дитячого фонду ООН, з січня по листопад щотижня уздовж лінії зіткнення, що розділяє підконтрольні Києву і бойовикам райони Донбасу, гинула дитина. Міни та не здетоновані боєприпаси протягом цього періоду були основною причиною смерті і поранення дітей, при цьому багато хто з тих, що вижили залишилися інвалідами на все життя.

ЮНІСЕФ є світовим лідером із захисту прав та інтересів дітей, який працює у понад 190 країнах і територіях світу заради захисту й підтримки дітей з моменту їх народження і до початку дорослого життя. До вирішення дитячих проблем ЮНІСЕФ залучає найширше коло тих, хто може і повинен подбати про майбутнє нових поколінь, активно співпрацюючи з урядами і науковими установами, бізнесом і громадськими організаціями, лікарнями і навчальними закладами, інформуючи про проблеми дітей, пропонуючи перевірені й ефективні рішення, стимулюючи законодавчі зміни.

Зараз ви читаєте новину «Unicef: Донбас перетворився на один з найбільш замінованих регіонів світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути