Ексклюзиви
понеділок, 01 червня 2009 11:04

Помер знаменитий актор В"ячеслав Невинний

Помер знаменитий актор В"ячеслав Невинний

В неділю, 31 травня, на 75-му році життя помер відомий російський артист В"ячеслав Невинний. Місце і час похоронів буде оголошено сьогодні.

В"ячеслав Невинний, який втратив через важку хворобу ноги і переміщався по квартирі в інвалідній колясці, репетирував роль в п"єсі Тургенєва "Нахлібник", сподіваючись вийти на сцену. При цьому Невинний говорив, що готовий грати без інвалідного крісла. Так було до ампутації другої стопи. Після цієї операції репетиції припинилися.

Смерть В"ячеслава Невинного - величезна втрата для вітчизняного театрального мистецтва, це актор, який міг все, - заявив в інтерв"ю в неділю голова Союзу театральних діячів РФ, народний артист Росії Олександр Калягін.

"Я втратив свого друга, прекрасного актора, ім"я якого дорого не тільки нам, його колегам, але і численним шанувальникам мистецтва театру і кіно", - сказав Калягин.

Він додав, що Невинний - високий професіонал, "з плеяди великих мхатівців".

"Рідко про кого з акторів можна сказати, що він може все. Невинний якраз і був таким блискучим артистом. Ми багато грали разом, це всі найкращі наші ролі", - відзначив Калягін.

В"ячеслав Михайлович Невинний народився 30 листопада 1934 року в Тулі. В ньому рано прокинувся інтерес до театру. Ще в школі він брав участь в постановках драмгуртка, що працював при Тульському палаці піонерів і школярів.

Через рік після закінчення середньої школи Невинний поступив - хоч і з другої спроби - в школу-студію МХАТ. У перерві між вступами він працював у тульському ТЮГі, де грав у допоміжному складі. У школі-студії МХАТ він вчився з 1955 по 1959 рік (курс Віктора Станіцина), після чого став актором МХАТу. Невинний, зокрема, грав в спектаклях "Ревізор" (в ролі Хлестакова), "Без вини винуваті" (Шмага), "Дульсінея Тобоська" (наречений Альдонси), "Останні" (Якорєв), "Чайка" (Шамраєв), "Дядя Ваня" (Телегін), "Вишневий сад" (Епіходов), "Горе від розуму" (Фамусов), "Борис Годунов" (Варлаам).

У 1960 році Невинний вперше знявся в кіно, виконавши роль молодого працівника міліції у фільмі "Випробувальний термін". Після цього він зіграв ще цілу серію ролей, які принесли йому всенародну славу. Фільмографія актора налічує декілька десятків стрічок. Зокрема, актор зіграв молодого колгоспника у фільмі "Голова", Фарлафа в "Руслані і Людмилі", Собакевича в екранізації "Мертвих душ" і роль Веселуна в "Гості з майбутнього", а також в стрічці "Гараж" (зіграв роль Карпухіна). Останнім фільмом, в якому знімався Невинний, стала комедійна стрічка "Поліцейські та злодії" (1997 рік).

В"ячеслав Невинний - народний артист СРСР, кавалер Ордена "За заслуги перед Вітчизною" IV ступеня.

"Ехо Москви", РІА "Новости", Newsru.com

Зараз ви читаєте новину «Помер знаменитий актор В"ячеслав Невинний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути