понеділок, 04 квітня 2011 17:25

Уманці спостерігали, як губернатор з мером вміють саджати дерева

Губернатор Черкащини Сергій Тулуб у суботу, 2 квітня, відвідав Умань.

Провів нараду з питань прийому паломників-хасидів, побував у місцевому тепличному комбінаті та посадив два дерева на алеї біля меморіалу воїнам, загиблим у роки Великої вітчизняної війни.

Під час наради чиновники визнали, що є проблема з розміщенням паломників, кількість яких щороку зростає. Можливо, для паломників розміщуватимуть шпиталі, польові кухні та відкриють нові туристичні маршрути. Проблемою залишається реєстрація паломників, які прибувають у місто, та незаконне будівництво ними житла у районі паломництва.

Представники громадських організацій Умані, які теж були присутні на нараді, запропонували бульдозерами знести самовільні забудови хасидів.

"Я вчора заїхав на Пушкіна. Там було чоловік 200 іноземців і кілька наших громадян. Це інша країна. Кількість паломників потрібно обмежувати, бо наше місто маленьке. Треба також ввести реєстрацію, щоб припинити безчинства під час паломництва", – розповів Володимир Гончарук з Ради громадських організацій.

Цього року планують додатково встановити 700 лічильників води у районі в паломництва в приватних оселях, щоб уманці, які приймають паломників, повністю розраховувалися за воду.

Потому Тулуб разом з мером Умані Юрієм Бодровим та директором дендропарку "Софіївка" Іваном Косенком посадив дві деревовидні ліщини, які в народі називають ведмежим горіхом. Перед приїздом губернатора працівники викопали ямки під дерева у дерні поблизу меморіалу. Землю акуратно зібрали на поліетилен і поклали поруч. В кожну ямку налили води. Губернатор з мером та директором парку лише присипали дерева землею та полили водою. Воду у відрах підносили працівники парку. Посадка тривала близько 20 хвилин. Люди, які прибирали сусідній парк, активно спостерігали за роботою посадовців.

Зараз ви читаєте новину «Уманці спостерігали, як губернатор з мером вміють саджати дерева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути