вівторок, 18 вересня 2018 09:53

Укрзалізниця запропонувала частину електричок замінити автобусами

Укрзалізниця запропонувала частину електричок замінити автобусами
В "Укрзалізниці" запропонували деякі електрички замінити автобусами. Фото із відкритих джерел

Керівництво ПАТ "Укрзалізниця" розглядає питання припинення курсування низки приміських поїздів, заповнюваність яких становить до 20%, і заміні їх автобусами.

"ПАТ "Укрзалізниця" розглядає питання припинення курсування низки приміських поїздів, яке ми обговорюємо вже протягом року. У нас є напрямки, де завантаженість приміських поїздів становить до 20%. Потяги ходять майже порожні, а ми витрачаємо кошти на ремонт, на утримання... Для нас набагато економічно більш прийнятний варіант - придбати автобуси і запустити їх на такі напрямки", - розповідає в.о. глави правління залізничної компанії Євген Кравцов.

Кравцов зазначив, що на даний момент таких напрямків близько 20, передає Бізнес Цензор.

"Але проблема в тому, що всюди ми повинні отримувати згоду місцевих рад. Це проблема, особливо перед виборами... Але це потрібно для підвищення ефективності, і ми намагаємося це донести місцевим радам" - додав Кравцов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Був шокований" - Бальчун розповів про роботу в Укрзалізниці

Як повідомлялося, раніше Укрзалізниця неодноразово заявляла про збитковість пасажирського сектора. За даними компанії, у приміському сполученні чинні тарифи на пасажирські перевезення поки нижче собівартості в середньому всемеро-восьмеро. Зараз на покриття збитків від пасажирських перевезень направляються доходи від вантажних перевезень.

При цьому за період з січня по липень Укрзалізниця отримала лише 10% загальної суми компенсації вартості пільгових перевезень громадян.

Останнім часом в Укрзалізниці намагаються частково вирішити питання збитковості. Наприклад, 2017-гоі в якості експерименту Укрзалізниця запустила новий формат приміських перевезень - човникові електрички сполученням Святошино-Клавдієве-Святошин. У результаті експеримент мав закінчитися укладенням з місцевою владою договору на перевезення та компенсації витрат на перевезення пасажирів пільгових категорій. Але поки ініціатива не увінчалася успіхом.

Раніше повідомили, що потенційне підвищення залізничних тарифів на вантажні перевезення втричі, про яке нещодавно заявило керівництво ПАТ "Укрзалізниця" (УЗ), стане ударом по українській промисловості та експортерах.

Зараз ви читаєте новину «Укрзалізниця запропонувала частину електричок замінити автобусами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути