четвер, 11 жовтня 2012 09:33

Український ВМФ поповниться бойовими дельфінами

Український ВМФ поповниться бойовими дельфінами
Фото: danilafedorov.jobs-org.ru

Про відновлення спецпрограми підготовки морських тварин в інтересах Військово-морських сил України повідомляє РИА Новости з посиланням на анонімне джерело в силових структурах у Севастополі.

Після розподілу Чорноморського флоту військова частина, в якій готували бойових дельфінів, перейшла Україні. Деяких дельфінів використовували в медичних цілях для лікування дітей-інвалідів. Призов морських тварин в ряди українських ВМС, очевидно, покликаний зміцнити підводні сили морської держави, що складаються з єдиного підводного човна "Запоріжжя", побудованого близько 30 років тому в СРСР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна домовилась із французами модернізувати бойові вертольоти

"Зараз в державному океанаріумі України в Севастополі готують десять дельфінів-афалін для виконання спецзавдань військового флоту України, регулярно в акваторії Севастополя українські військові проводять тренування тварин з пошуку предметів на дні моря", - сказав співрозмовник агентства, зазначивши, що "регулярних тренувань" в 2012 було вже кілька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дельфіни перебралися з Ялти в Кирилівку

Відомо, що дельфінів для потреб радянського ВМФ готували в Севастополі з 1973 року: після спецпідготовки вони знаходили зброю і військову техніку на дні моря, могли атакувати бойових плавців і кораблі супротивника закріпленою на голові зброєю та вибухівкою. Сьогодні відомо про два існуючі у світі центри підготовки бойових дельфінів - це база Сан-Дієго в США і Севастополь.

 

Зараз ви читаєте новину «Український ВМФ поповниться бойовими дельфінами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути